Jenny Arean

Jenny Arean

Jenny Arean

Op haar veertiende ziet Jenny Arean een optreden van Wim Sonneveld en vanaf dat moment weet ze precies wat ze wil: het theater in. Als ze zeventien is doet ze auditie bij het ABC-cabaret van Wim Kan en zijn vrouw Corrie Vonk. Ze wordt aangenomen en verandert op aanraden van Corrie Vonk haar naam in Jenny Arean. In april 1960 maakte ze haar debuut bij dit gezelschap. Later krijgt ze hoofdrollen in musicals als "Er Valt Een Ster" en "Vadertje Langbeen".

Begin jaren zeventig speelde ze de hoofdrol in de NCRV-serie "Het meisje met de blauwe hoed", wat haar doorbraak bij het grote publiek was. Ze speelt in tal van theaterproducties en werkt samen met onder anderen Robert Long, Dimitri Frenkel Frank, Frans Halsema, Adèle Bloemendaal, Annet Nieuwenhuyzen, Joost Prinsen, Willeke Alberti en Ischa Meyer, met wie ze begin jaren tachtig een verhouding heeft.

In 1985 heeft ze haar eerste en prijswinnende soloprogramma, "Gescheiden vrouw op oorlogspad". Daarna is ze bijna jaarlijks te zien op het toneel. Is het niet in een musical, dan wel in een theatershow.

Het duet "Vluchten kan niet meer" met Frans Halsema uit de musical "En nu naar bed" werd in de jaren zeventig een grote hit. Maar ook een nummer als "Het is over" zal menigeen bekend in de oren klinken.

Ze won de Johan Kaartprijs, de Scheveningen Cabaretprijs, de Gouden Harp, de Notenkraker, twee Edisons en twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs.

Een indrukwekkende staat van dienst en een opmerkelijke carrière. Een uitgebreide biografie een overzicht van haar platen en cd's en voorstellingen waar ze in heeft gespeeld.

In april heeft Jenny de laatste voorstelling van haar programma "Jenny Arean in Concert" gespeeld. Een show die de meest prachtige recensies kreeg. In het volgende theaterseizoen (2008/2009) gaat Jenny op tournee met Tango Dorado.
 

Jenny Arean in onze winkel

Om te Zoenen
Om te Zoenen
Gezongen en gelezen door Jenny Arean, met muziek van Rutger de Bekker (De Vliegende Panters). Harmen van Straaten schreef en tekende al vele prentenboeken. Het was eigenlijk al lange tijd een wens van Harmen om bij een aantal verhalen mooie liedjes te maken. Deze wens is nu uitgekomen. De vier liefste prentenboeken zijn nu te beluisteren: zowel de liedjes als de verhalen. Naast de cd heeft dit luisterboek ook een …

€ 13,32

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware