Koos Meinderts

Koos Meinderts

Koos Meinderts

Koos Meinderts (Den Haag 1953) maakt in 1983 met het kinderboek Mooi meegenomen zijn debuut als schrijver. Zijn boeken vallen meerdere malen in de prijzen bij plaatselijke en provinciale kinderjury’s. Voor Keizer en de verhalenvader ontvangt hij in 2003 een Vlag en Wimpel. Inmiddels zijn veel van zijn boeken vertaald. De Duitse vertaling van Leen (Sag Leen zu mir) wordt in 1997 genomineerd voor de prestigieuze Deutschen Jugendliteraturpreis.

Naast kinderboeken schrijft Koos Meinderts ook boeken voor volwassenen, samen met zanger/cabaretier Harrie Jekkers, met wie hij ook liedjes schrijft voor zowel kinderen als volwassenen. Roltrap naar de maan, een CD met twaalf kinderliedjes, wordt in 1985 bekroond met een Edison en in 1991 ontvangen Meinderts en Jekkers voor hun lied Terug bij af de Annie M.G. Schmidt-prijs. Met de cabaretvoorstelling Het verhaal achter de liedjes trekt het duo twee seizoenen lang volle zalen.

Vanaf 2005 werkt Koos Meinderts veel samen met de Amersfoortse muzikant en componist Thijs Borsten. Thijs Borsten is de man achter de 'oudervriendelijke kindermuziek' van muziektheater Trapperdetrap. Inmiddels zijn er al zes CD's verschenen. Voor de laatste vier CD's heeft Koos Meinderts teksten geleverd. Samen met Thijs Borsten, zanger Peer de Graaf en gitarist Stefan Blankensteijn, treedt Meinderts regelmatig op met Trapperdetrap, als gast in de literaire theatervoorstelling Mooie woorden.

Koos Meinderts heeft ook zijn sporen verdiend als schrijver voor jeugdtheater, o.a. met bewerkingen van zijn verhalen over Kuik en Vark. In 2004 is de première van de musical De club van lelijke kinderen, in een uitvoering van jeugdtheater Hofplein. De Club van lelijke kinderen is zijn meest populaire kinderboek. Er zijn meer dan 15.000 exemplaren van dit boek verkocht. In februari 2007 is de première van de musical De Snoepwinkel van Zevensloten, naar het gelijknamige kinderboek van Koos Meinderts. De meeste boeken van Koos Meinderts zijn geïllustreerd door zijn vrouw Annette Fienieg.

Koos Meinderts in onze winkel

Verdriet is drie sokken
Verdriet is drie sokken
In Verdriet is drie sokken heeft Koos Meinderts zijn mooiste gedichten verzameld. Over een dichter die mooie woorden spaart, over een liedje dat door de nacht waait, over dertien kusjes in een kistje en over de zee die naar vrijheid ruikt. Bij het boek hoort de gelijknamige CD met liedjes van Thijs Borsten, gezongen door Harrie Jekkers en Fay Lovsky. Op de kop af 21 vrolijke en ontroerende luisterliedjes voor jong…

€ 20,51
Het regent zonlicht
Het regent zonlicht
Voor dit boek draaiden Koos Meinderts en Annette Fienieg de rollen eens om: Annette Fienieg maakte kleurrijke, poëtische prenten, waardoor Koos Meinderts zich liet inspireren tot bijpassende gedichten. Over een zeemeermin op weg naar Kopenhagen, over een jongen die mooie meisjes spaart, over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria, die op haar soldaat wacht en over een moeder met een dochter van gl…

€ 12,50
De Liedjes Almanak - herfst & winter
De Liedjes Almanak - herfst & winter
De Liedjes Almanak - herfst & winter De liedjesalmanak herfst & winter is een feestelijke bundel oude en nieuwe herfst- en winterliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast gouwe ouwe liedjes als ‘Herfst, herfst, wat heb je te koop?’, ‘Sinte, sinte Maarten’ en ‘Alles in de wind’, schreef Koos Meinderts in dezelfde traditie een aantal fonkelnieuwe liedjes, ove…

€ 15,37
De Liedjes Almanak - Lente & Zomer
De Liedjes Almanak - Lente & Zomer
De Liedjes Almanak - Lente & Zomer Liedjesalmanak Lente & Zomer.Prentenboek met oude en nieuwe kinderliedjes.  De liedjesalmanak lente & zomer is een vrolijke bundel oude en nieuwe lente- en zomerliedjes, geïllustreerd door Annette Fienieg. Naast bekende liedjes als ‘Ik weet dat de lente komt’, ‘Groen is gras’ en ‘Kom mee naar buiten allemaal’ schreef Koos …

€ 15,37
Het regent zonlicht
Het regent zonlicht
Het regent zonlicht Voor dit boek draaiden Koos Meinderts en Annette Fienieg de rollen eens om: Annette Fienieg maakte kleurrijke, poëtische prenten, waardoor Koos Meinderts zich liet inspireren tot bijpassende gedichten. Over een zeemeermin op weg naar Kopenhagen, over een jongen die mooie meisjes spaart, over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria, die op haar soldaat wacht en over een moeder me…

€ 18,46
De Liedjesatlas
De Liedjesatlas
De Liedjesatlas is een verrassende bundel kinderliedjes van Afrika tot Azië, schitterend geïllustreerd door Annette Fienieg. Koos Meinderts vertaalde en bewerkte populaire liedjes uit onder andere Rusland (‘De blauwe trein’), China (‘De krantenjongen’), de Verenigde Staten (‘Juf Lisa kreeg een baby’), Suriname (‘Lekker koken’) en Nieuw-Zeeland (‘Ik b…

€ 15,37

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware