Jeroen Zijlstra

Jeroen Zijlstra

Jeroen Zijlstra

Jeroen Zijlstra (Oosterland (Wieringen), 1958) is een Nederlandse zanger, tekstschrijver, componist en trompettist.

Zijlstra is sinds 1999 de zanger, tekstschrijver en trompettist van de band Zijlstra, waarin ook Rutger Molenkamp (saxofoon, zang), Ed Boekee (toetsen, zang), Edwin Wieringa (bas) en Nout IngenHousz (drums, zang) spelen.

Als trompettist maakte Zijlstra deel uit van de succesvolle formatie 5 Slag 1 Wijd van Vera Vingerhoeds, waarmee hij door Nederland toerde en concerten gaf in Moskou en Leningrad. Daarnaast was hij actief in merengue-orkest "Hasta Domingo", het "Herbie White Orchestra" en de "Boventoon".

Als tekstschrijver schreef hij liederen voor onder anderen Mylène d'Anjou, Lucretia van der Vloot en Nilgün Yerli, allen werkzaam in de wereld van de kleinkunst. Hij is ook bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee Zijlstra in 2002 de Annie M.G. Schmidt-prijs won.
Jeroen Zijlstra woont in Durgerdam met de predikante Hanna van Dorssen


 

Jeroen Zijlstra in onze winkel

Zonder Liefde ben je Nergens: Zijlstra Zingt Eykman
Zonder Liefde ben je Nergens: Zijlstra Zingt Eykman
Op deze cd staan veertien liedjes van Eykman, op muziek gezet door Lydia van Dam, Rutger Molenkmap en Jeroen Zijlstra. Ter ere van de 70e verjaardag van schrijver/dichter Karel Eykman (bekend van o.a. "Stratenmaker op-zee-show" [1972], "Jan J. de Bom" [1979], "De film van Ome Willem" [1974-1990], "Geef je ouders maar de schuld" [1985], "Sesamstraat" [vanaf 1984-nu]…

€ 17,50
Het regent zonlicht
Het regent zonlicht
Het regent zonlicht Voor dit boek draaiden Koos Meinderts en Annette Fienieg de rollen eens om: Annette Fienieg maakte kleurrijke, poëtische prenten, waardoor Koos Meinderts zich liet inspireren tot bijpassende gedichten. Over een zeemeermin op weg naar Kopenhagen, over een jongen die mooie meisjes spaart, over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria, die op haar soldaat wacht en over een moeder me…

€ 18,46

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware