Kees van Kooten

Kees van Kooten

Kees van Kooten

In de jaren zestig al ontpopte Kees van Kooten zich als schrijver. Hij schreef columns in de Haagse post, waarin hij een feilloos gevoel aan de dag legde voor de tijdgeest. Daarbij ging het om beeld, taalgebruik, mode, hobbies, gezinsleven, kortom: trends. Omdat hij in zijn columns vaak spotte met wat hij waarnam noemde hij die column: Treitertrend. Ze werden gebundeld in Treitertrends, Treitertrends: 2, en Laatste treitertrends. De beste kwamen vervolgens nog eens uit als Ergste treitertrends. Deze teksten sloegen wel aan, maar haalden nog niet de mega-oplagen van Van Kootens latere boeken. Opvallend bij het herlezen van dit werk is dat het muurvast verankerd blijkt te zijn in de tijd waarin het ontstond.

Dit geldt ook voor zijn verschillende boeken met Modermismen maar minder voor zijn meer autobiografische werk: Koot graaft zich autobio, Veertig, Levensnevel en Annie. In deze boeken wist hij met zelfspot, humor en grote zeggingskracht, maar zonder enige zwaarwichtigheid zijn voor velen o, zo herkenbare verhaal te vertolken. Of het nu is als kind, als gestrande vakantieganger, als jonge vader, als kind van een zeer oude ouder, als man, dierenliefhebber of echtgenoot: aanstekelijke humor en herkenbaarheid zijn de grote succesfactoren voor Van Kootens werk.

Op 22 april 2004 ontving Kees van Kooten de Gouden Ganzeveer vanwege zijn betekenis voor het geschreven woord. Het is niet de eerste prijs die Van Kooten ontving voor zijn virtuoze omgang met de Nederlandse taal. In 1987 nam hij al de CPNB publieksprijs voor romans en verhalen in ontvangst en in 2000 de Groenman-taalprijs.

Kees van Kooten in onze winkel

Het Schaampaard
Het Schaampaard
Het Schaampaard Het Schaampaard rept, en wel op rijm, van een paard met een geheim en van een kauw die, eloquent, wel tien Engelse woorden kent- dus heeft dit boek een Happy End. Geïnspireerd door de wondermooie déchirures van Willem van Malsen schreef Kees van Kooten een lang, virtuoos en geestig rijm waarin het verhaal wordt verteld van een paard dat zich schaamt voor zijn 'plofsels' en dat pas geluk…

€ 15,37

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware