Kapitein Winokio

Kapitein Winokio

Kapitein Winokio

Muzikant en producer Winok Seresia ergerde zich aan het overaanbod hapklare en snel vervliegende kinderpop. Die ergernis zette hij om in een positief project.

Hij ging op zoek naar oude Vlaamse kinderliedjes. Stuk voor stuk pareltjes, muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Hij viste en friste ze op. Hij nodigde een bont allegaartje bekende en minder bekende artiesten uit om de liedjes van toen bekend te maken bij kinderen van nu. Elke artiest koos zelf zijn lied en kreeg carte blanche voor de uitvoering.

Zo kom je te weten welke liedjes hun favorieten zijnen hoe artiesten die liedjes twintig, dertig, soms veertig jaar later interpreteren. Een must-have voor wie zijn kinderen op een eigentijdse manier kennis wil laten maken met muziekjes uit vervlogen tijden.

Kapitein Winokio maakt inspirerende en inventieve muziek voor kinderen. Muziek waar met veel ambacht aan gewerkt wordt, met de nodige zin voor humor en zelfrelativering.

Kapitein Winokio wil appeleren aan de ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht van kinderen. Tegelijkertijd wil hij het kind in elk van ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, ouders en grootouders.

Kapitein Winokio in onze winkel

Kapitein Winokio is Beestig
Kapitein Winokio is Beestig
Muzikant en producer Winok Seresia ergerde zich aan het overaanbod hapklare en snel vervliegende kinderpop. Die ergernis zette hij om in een positief project.   Deze cd is gebaseerd op de Axenroos, een concept uit het onderwijs waarmee men de sociale vaardigheden bij kinderen wil bevorderen. Op basis van de tien dieren componeerde de Kapitein samen met Peter Revalk 10 liedjes, eentje voor elk dier, met telken…

€ 20,51
Kapitein Winokio Zag 2 Beren
Kapitein Winokio Zag 2 Beren
   1. Henny Vrienten en Fay Lovski - Roodkapje    2. Kurt Van Eeghem en Wawadadakwa - Des winters als het regent    3. Off the record - Old mac donald had a farm    4. Kangman en Dochters - Ikkeltje Kramikkeltje    5. Klezmic Noiz - In een klein stationnetje en op een grote paddestoel    6. DJ Stephanie en Sientje en Philippo - Boer wat zeg je van mijn ki…

€ 19,95
Kapitein Winokio zag 1 beer
Kapitein Winokio zag 1 beer
Kapitein Winokio's eerste wapenfeit heet ‘Kapitein Winokio zag 1 beer’, een ode aan het kinderlied waarvoor Vlaamse rockers en acteurs de kinderliedjes uit hun jeugd naar hartenlust mochten overbrengen.  Een zeer verrassende cd met unieke en grappige uitvoeringen van kinderliedjes in een pop jasje gestoken, met o.a. Vive La Fete, Axl Peleman, Wouter Debelder en nog veel meer Vlaamse artiesten.

€ 20,51
Kapitein Winokio Danst
Kapitein Winokio Danst
Wanneer de Kapitein aanmeert in een haven heeft hij zin in een groot feest. Hij vraagt aan zijn stinkdier Katunga om alles in gereedheid te brengen: taart, pannekoeken, slingers, ... en gaat zelf op dansles bij een bonte schare dieren. Kapitein Winokio danst nodigt kinderen uit om te bewegen, te dansen en te luisteren. Het dubbelpakket boek plus cd, bevat alle ingrediënten om kinderen aan te zetten tot het b…

€ 20,51
Kapitein Winokio Proeft
Kapitein Winokio Proeft
Bij aankomst ergens in een koude havenheeft Kapitein Winokio reuzenhonger. Met zijn stinkdier Katunga gaat hij opzoek naar een leuk restaurant. Ze schuiven hun benen onder tafel in Klara's ei'spaleis. Kip-kokking Klara tovert de meest fabuleuze gerechten op tafel: moussokka, knortilla van verkouden varkensneuzen, gefrituurde maniak met gratenen kippennagels, een hembluffer, pikante kurriesmurrie... maar niets kan …

€ 20,51
Kapitein Winokio Lacht
Kapitein Winokio Lacht
Kapitein Winokio lacht, een verhaal van twee vrienden op muziek van Bach is het tweede luisterverhaal van Kapitein Winokio. Winok Seresia en Bert Plagman schreven een hartverwarmende historie over een trieste boom met overdadige haargroei en een zieke giraf met vervelende keelpijn. Een verhaal over gelukkig toeval en heerlijk samenzijn, met een vertederend einde. Een traantje wegpinken is toegelaten. Met deze cd w…

€ 20,51

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware