Hans en Monique Hagen

Hans en Monique Hagen

Hans en Monique Hagen

Hans Hagen werd op 10 september 1955 in ’s Graveland geboren. Op school was hij een verlegen jongetje dat goed in rekenen was. Het vak Nederlands lag hem juist helemaal niet en psalmversjes uit zijn hoofd leren vond hij een ramp. Thuis waren er nauwelijks boeken, wel Sjors & Sjimmies en Lassiestrips. Na de MULO en de HAVO, werd Hans leraar Nederlands en geschiedenis, daarna speldocent bij jeugdtheatergroep ‘Stennis’. Vervolgens werd hij eindredacteur van ‘Taptoe’. In 1987 stond het eerste verhaal van Jubelientje in de Margriet en toen begon zijn schrijverscarrière pas echt.

Monique Hagen werd op 18 november 1956 in Leiden geboren. Ze was de oudste in een gezin van zes kinderen en las veel sprookjes voor aan haar broertjes en zusjes. Ze noemt zichzelf een nogal paniekerig kind. Ze was panisch voor bloed en toen haar eerste tand eruit ging, kreeg ze het boek ‘De drie gekroonde paardjes’ van Piet Worm over drie paardjes en drie prinsesjes. Ze volgde een opleiding tot kleuterleidster (de KLOS), ging naar de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht en vervolgens richtte ze met een aantal anderen de jeugdtheatergroep ‘Stennis’ op.

Ze presenteerde vijftien jaar lang ‘Klokhuis’ en voor de ‘Taptoe’ en de ‘Okki’ schreef ze informatieve stukjes over allerlei onderwerpen. Het eerste gedichtje, dat ze verzon, was een slaapverhaaltje voor haar dochtertje Imme. Samen met Hans schreef ze onder andere de dichtbundels ‘Daar komt de tijger’, ‘Misschien een olifant’ en ‘Jij bent de liefste’.

Schrijven is voor Hans verrassend, versteld staan, woordspelingen vinden, maar ook stil worden. Hans schrijft heel beeldend: in ‘Het gouden oog’, een historische roman over Yarim die zich afspeelt in het gebied dat nu Irak is, zie je het beeld van Yarim die zich met een speer op een leeuw laat vallen, als een scène in een film voor je.

Gedichten schrijven is voor Monique onder andere puzzelen: hoe zet ik het beeld dat ik heb om in een tekst? De zinnen moeten dan ook nog eens in elkaar passen. Maar vaak is poëzie ook ideeën samenvoegen waarin het beeld van een stoel uiteindelijk leidt tot een gedicht over een bloem.
Hans bewijst met zijn boeken dat de taal een rijk middel is, dat een boek tot een bijzonder boek maakt. Taal is muziek van de woorden, zeker in, het met een Gouden Griffel bekroonde, ‘De dans van de drummers’. In dit boek moeten zes kinderen elk een trommel kiezen, die het best bij hen past. Het verhaal laat zich lezen als tromgeroffel: zullen ze wel de goede kiezen? De kleurrijke illustraties van Philip Hopman maken het verhaal ten slotte compleet.

Hans en Monique Hagen in onze winkel

Jij bent de Liefste
Jij bent de Liefste
Echt een prachtig boekje met gedichtjes voor kinderen vanaf 3 jaar. De gedichtjes staan op een aparte bladzijde met bij elk gedichtje een schitterende tekening, zeg maar klein schilderijtje, van Marit Törnqvist. Een boekje om vaak uit de kast te pakken, al is het alleen maar om even te genieten van de sfeer. Floor Minnaert maakte een muzikale aanvulling op het boek, een muzikaal luisterboek. De volgorde van d…

€ 13,32
Jij en ik en mijn Rode Fiets
Jij en ik en mijn Rode Fiets
Jij en ik en mijn Rode Fiets De Zweedse kinderboekenschrijfster Jujja Wieslander (1944) heeft in eigen land een status die vergelijkbaar is met die van Annie M.G. Schmidt in Nederland. Generaties Zweedse kinderen zijn opgegroeid met haar liedjes en kunnen ze woord voor woord meezingen. De Zweeds-Nederlandse illustrator Marit Törnqvist koos de mooiste uit: gedichten over een winkel waar niks te koop is, het b…

€ 12,28

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware