Henny Vrienten

Henny Vrienten

Henny Vrienten

Henny Vrienten (Tilburg, 27 juli 1948) is een Nederlandse zanger, bassist en componist. Hij werd bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar.  Begin jaren 70 wordt Vrienten door Boudewijn de Groot gevraagd als lid van zijn begeleidingsband; daar speelt hij voor het eerst met Ernst Jansz samen. Later neemt hij nog enkele platen op onder de pseudoniemen Ruby Carmichael (1974) en Paul Santos (1977). In 1980 treedt Vrienten toe tot Doe Maar als vervanger van Piet Dekker. Wanneer deze band stopt in 1984, maakt Vrienten nog enkele soloalbums en neemt onder andere een plaat op met Herman Brood ('Als je wint'). Vrienten legt zich meer en meer toe op het schrijven van filmmuziek, waarvoor hij in 1996 een Zilveren Harp ontvangt.
Na het overlijden van Harry Bannink in 1999 neemt Henny Vrienten zijn taak over als componist van liedjes voor Seesaamstraat en Het Klokhuis,  televisieprogramma's voor de jeugd. Eerder in dat jaar had hij al de cd Harry Bannink zingt! geproduceerd.

Henny Vrienten in onze winkel

Vriendjes voor altijd
Vriendjes voor altijd
Vriendjes voor altijd: de leukste liedjes uit Sesamstraat met 35 liedjes die nog niet eerder op cd zijn verschijnen! In een bijzonder kleurrijk jubileum editie ! Luister naar Tommy die zingt over zijn konijn, hoor wat Purk brabelt wanneer ze in bad gaat, zing mee met Pino over een lief lieveheersbeestje en met Ieniemienie over haar verdwenen onderbroek.  En nog veel meer leuke liedjes gezongen door je favouri…

€ 15,37
Henkie met de hoorn
Henkie met de hoorn
Horen, Zien en Lezen met de Gouden Boekjes! Het is een uniek idee: Klassieke Gouden Boekjesverhalen voorgelezen door de herkenbare stemmen van: Paul de Leeuw, Willem Nijholt, Mieke van der Weij, Niek Barendsen en Henny Vrienten. Hoorspelbewerking en liedjes van Henny Vrienten. Vuur en rook. Rook en vuur! t Is al bijna zeven uur. Rook en vuur. Vuur en rook! Wij gaan slapen en jij ook. Er kwam een hele lange spuit E…

€ 13,32
Zomer in Sesamstraat - cd & boekje
Zomer in Sesamstraat - cd & boekje
Zomer in Sesamstraat - cd & boekje Tommie en Ieniemienie zijn op zoek naar strandpaal 3 en meneer Aart vertelt over een fantastisch zandkasteel dat hij heeft gemaakt. Graaf Tel gaat buiten vogeltjes tellen en Pino gaat stoepkrijten. Dit alles kan maar één ding betekenen: het is Zomer in Sesamstraat! Deze cd staat vol met de meest zomerse verhalen en liedjes om lekker naar te luisteren of mee te z…

€ 12,29
Ik vrolijk mij op met een Liedje
Ik vrolijk mij op met een Liedje
In navolging van het enorme succes van Vriendjes voor altijd verschijnt er in het najaar van 2014 wederom een selectie liedjes uit het populaire televisieprogramma Sesamstraat. Muziek is een belangrijk onderdeel van Sesamstraat. Henny Vrienten is de huiscomponist van Sesamstraat en maakt alle muziek voor de Nederlandse items. De 33 leukste, mooiste en ontroerendste liedjes vind je terug in dit boek en op de cd. Na…

€ 10,24

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware