Henry Muldrow / Droomwevers

Henry Muldrow / Droomwevers

Henry Muldrow / Droomwevers

Zanger · Componist
Geboren in 1954 in een familie van kerkzangers, Henry Muldrow begon met zingen in zijn locale kerk en in het buurt theatre. Hij studeerde zang en compositie aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill. Later zong hij in professionele koren. Als solist trad hij op in vele Bachcantaten en als de evangelist in Bach's Johannes en Matthäus Passies. Hij studeerde aan het Franz Schubert Instituut in Baden bei Wien. Hij zong en werkte met David Little, Per Norgård, Harrison Birtwhistle, Peter Schat en Sir Michael Tippett. Hij heeft een aantal moderne composities gezongen zoals La Pioggia nel Pineto, die aan hem werd opgedragen door de engelse schrijver en componist Anthony Burgess. Muldrow begon te componeren in 1995. Hij heeft meer dan duizend liederen geschreven. De eerste cd van zijn muziek A Symphony of Sorrow kreeg lovende recensies.
Muldrow's muziek is een reactie op zowel de complexe en intellectuele klassieke muziek als de zich steeds herhalende pop- en dancemuziek van deze tijd. Zijn liederen bevatten elementen van diverse muziekstijlen: pop, blues, jazz en klassiek

Het Droomwevers project:
De 26 letters van het alfabet worden in woord, beeld en geluid uitgedrukt. Rondom iedere letter is een korte limerick gemaakt van een dorpje of stad in Nederland. Hierbij werd een illustratie gemaakt en werd de limerick muzikaal uitgevoerd door een zanger/zangeres ondersteund door muzikanten. Zo ontstonden 26 limericks ieder met hun eigen dorpje of stad (m.u.v. de letter X).
Er werkten 26 verschillende illustratoren aan mee, 26 zangers en zangeressen en 26 muzikanten. De kleurenillustraties van het AB-cd-boek zijn van de hand van 26 verschillende kunstenaars, met elk een eigen stijl, variërend van pasteltekening tot strip en graffiti.

Zangers die hebben meegewerkt zijn professionele zangers zoals Marike Jager, Sytse Buwalda, Frans van Deursen, Antonie Kamerling, De Heideroosjes, Anne Chris en Ron Link (Tarzan). Ze zingen allemaal een letter van het alfabet. Deze opsomming toont al de verschillen in stemmen en stijlen aan die te horen zijn op de CD.

Henry Muldrow / Droomwevers in onze winkel

Dromen door Nederland AB-CD Boek
Dromen door Nederland AB-CD Boek
De 26 letters van het alfabet worden in woord, beeld en geluid uitgedrukt. Rondom iedere letter is een korte limerick gemaakt van een dorpje of stad in Nederland. Hierbij werd een illustratie gemaakt en werd de limerick muzikaal uitgevoerd door een zanger/zangeres ondersteund door muzikanten. Zo ontstonden 26 limericks ieder met hun eigen dorpje of stad (m.u.v. de letter X). Er werkten 26 verschillende illustrato…

€ 18,51

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware