Ronald Snijders

Ronald Snijders

Ronald Snijders

Ronald Snijders, de meest swingende fluitist van Nederland (Jazz nu), de uitvinder van de Afro Surinaamse kawinajazz. Geboren in Paramaribo, Suriname in 1951, begon hij op zevenjarige leeftijd geïnspireerd door zijn vader die beroepsmusicus was met fluitspelen.
In zijn jeugd speelde hij gitaar, saxofoon, piano, percussie, zowel klassiek als populair, Braziliaans en jazz. In september 1970 ging hij civiele techniek studeren in Delft, maar vijf jaar later echter was hij professioneel musicus.

Onder zijn onderscheidingen vindt men de Persprijs van het prestigieuze NOS jazzconcours in Laren, die hij in 1973 won met een fluitsolo. Boy Edgar, de legendarische bandleider zei destijds als juryvoorzitter: "Ronald Snijders has extreme skill and creativity." Chick Corea schreef in 1976: "You're a great flutist and an excellent composer… I'm sure people here in de United States will like your music a lot." En jazzjournalist Rudy Koopmans merkte enige jaren later op: "De briljantste Nederlandse fluitist op het gebied van geïmproviseerde muziek."

In 1973 maakte de Nederlandse Wereldomroep een documentaire over Snijders in 1999 maakte de NPS een portret in Nederland en Suriname, waar hij nog regelmatig komt.

Ronald Snijders produceerde twintig eigen cd's en platen met vernieuwende eigen composities, in stijl variërend van Noord-Amerikaanse jazz en fusion tot nieuwe Afrikaanse Caribbean jazz (waaronder Surinaamse kasekojazz en kawinajazz), Braziliaanse en andere wereldjazz. Hij maakte drie cd's met Surinaamse kinderliedjes, gezongen door Surinaamse kinderen. Verder speelde hij op albums van het Willem Breuker Collectief, de deels Surinaamse Fra Fra Bigband en het Marokkaanse Weshm.

Als fluitsolist speelde hij met de Ronald Snijders Band (eerder Ronald Snijders Black Straight Music geheten), en de nu erg succesvolle Ronald Snijders Extended Band, onder meer in Nederland, Duitsland, Finland, de Verenigde Staten, Cuba, Mexico, Nicaragua, Guatemala, Boedapest en natuurlijk Suriname en Curacao. Jazztrompettist Lester Bowie, van het Art Ensemble of Chicago speelde een volledig concert met een ensemble van Ronald Snijders.

Ronald Snijders componeerde muziek voor film, TV en radio, ballet en voor diverse ensembles en symfonieorkesten. Hij woont in Delft. Naast fluitspelen, componeren en produceren is hij auteur en specialist op het gebied van wereldmuziek. Recent schreef hij de biografie The man with the Piccolo, waarin hij zijn vader Eddy Snijders (1923-1990) portretteert. Andere boeken zijn het lexicon Surinaams van de straat waarin hij het Sranantongo als omgangstaal weergeeft en Surinam Kaseko melodies waarin een aantal traditionele Surinaamse kaseko melodieën op bladmuziek zijn weergegeven. Verder geeft hij lezingen over Caraïbische muziek op universiteiten, en geeft hij workshops over improvisatie.

In 2001 werd Ronald Snijders onderscheiden met zowel de Nederlandse Ridderorde in Oranje Nassau als de Surinaamse Ridder in de orde van de gele ster vanwege zijn veelzijdige verdiensten waarbij hij culturen met elkaar verbindt. Hij gaf concerten met o.a het.Metropool orkest en het Dutch Jazz orchestra. Het NESKO (Nederlands studenten symfonie orkest) voerde in 2001 zijn orkestcompositie Paramaribo rhapsody uit. Tot zijn meest recente projecten horen twee Surinaams-Braziliaanse compositieopdrachten (Projeto Subraz en Paramaribo-Bahia), Bijlmerjazz I, II, Riddem in Music en muziektheater voor kinderen (Tropische verrassingen, Tak en Wortel en KANGA (2006)). Binnenkort volgt onder andere Caribbean Chameleon met funk en rap en Bijlmerjazz III. Zijn laatste cd 'Ronald Snyders to Africa' is opgenomen in Zuid-Afrika en Zambia met lokale musici.

Ronald Snijders is a frontrunner of African Caribbean music.

Ronald Snijders in onze winkel

Kleurrijke Liedjes
Kleurrijke Liedjes
Kleurrijke Liedjes uit Suriname, Nederland, de Antillen en Turkije (BSM).  De tweede kinder cd van Ronald Snijders is weer een groot Surinaams feest gemengd met Nederlandse en Turkse kinderliedjes voorzien van frisse arrangementen in een Surinaams jasje van Ronald. De populaire actrice Gerda Havertong zingt twee liedjes en vertelt een grappige Anansie torie. Dochter Cherish Snijders zingt de meeste andere l…

€ 12,95
Surinaamse Kinderliedjes
Surinaamse Kinderliedjes
Ronald Snijders is een bekende verschijning op het jazzcircuit.  Wat minder mensen weten is dat Ronald inmiddels ook een drietal kindercd's heeft uitgebracht waarbij kinderen zelf een grote rol spelen in de vocale vertolking. Dit album, uitgebracht in 1996 was de eerste uit de reeks.  Een bijzondere en charmante cd voor kinderen van alle leeftijden.  Gezongen door o.a. Cherish Snijders en een kinder…

€ 13,95
Surinaamse Kinderliedjes 3
Surinaamse Kinderliedjes 3
De 3e kinder CD van Ronald Snijders bevat  leuke Surinaamse kinderliedjes die er voor zorgen dat u van uw verjaardagspartijtje een Surinaams dans feestje maakt! Vijftien nieuwe en oude Surinaamse liedjes, waaronder het veel gehoorde verjaardagslied Di mi jere joe frijari! Met begeleiding van combo onder leiding van Ronald Snijders met zang van dochter Cherish, Daniëlle Felter en Romario Stijnberg. Kawina…

€ 12,95
Christmas Fantasy
Christmas Fantasy
Christmas Fantasy Op deze cd die 25 tracks (!) bevat, speelt fluitist Ronald Snijders een groot aantal internationaal bekende kerstliedjes waaronder White Christmas van Ive Berlin, Sleigh ride van Leroy Anderson, The Christmas song van Mel Torm en Feliz Navidad van Jose Feliciano. Deze songs zijn sfeervol uitgevoerd op verschillende fluiten (altfluit, basfluit, piccolo en dwarsfluit) gespeeld door Ronald Snijders…

€ 12,95

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware