Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper schreef meer dan veertig kinderboeken. Majesteit, Uw ontbijt werd bekroond met een Vlag en Wimpel, Robin en Suze en Het eiland Klaasje en Robin is verliefd kregen een Zilveren Griffel, en met Robin en God won hij de prijs voor het beste kinderboek van 1996: de Gouden Griffel.
De tekeningen van Annemarie van Haeringen in het prentenboek Malmok werden in 1999 bekroond met het Gouden Penseel en Jan Jutte won in 2004 diezelfde prijs voor zijn tekeningen in Een muts voor de maan.
In 2000 verscheen het kinderboekenweekgeschenk Eiber!
De meest recente jeugdboeken zijn Robin is verliefd, met tekeningen van Philip Hopman, en het prentenboek Sjaantje doet alsof, waarvoor Daan Remmerts de Vries de prenten maakte.
Voor volwassenen verscheen in 2007 Dank voor je brief, het gaat iets beter, een briefwisseling op rijm met de dichter Frank Koenegracht.
In zijn bloemlezing uit de Nederlandse jeugdpoëzie nam Gerrit Komrij van Sjoerd Kuyper het maximale aantal van tien gedichten op.
Sjoerd schreef tv-series als Max Laadvermogen en De Freules, op het Cinekid Festival bekroond met de Kleine Kinderkast.

Van zijn boek Het zakmes maakte regisseur Ben Sombogaart een tv-serie en een speelfilm. Sjoerd schreef het scenario. Serie en film wonnen tezamen veertien prijzen, waaronder de International Emmy Award, de Grote Kinderkast, het Gouden Kalf en de Cinekid Award. Het zakmes werd onlangs als enige jeugdfilm opgenomen in de canon van de Nederlandse film.
Ook de jeugdroman De rode zwaan werd verfilmd en in 2001 genomineerd voor de Kleine Kinderkast.
De musical De scheepsjongens van Bontekoe, voor welke Sjoerd de liedteksten schreef, sleepte in 2004 zes nominaties voor de Musical Awards in de wacht en de liedteksten die Sjoerd schreef voor de musical Turks fruit werden bekroond met de John Kraaijkamp Musical Award.

Sjoerd Kuyper in onze winkel

Fanfare
Fanfare
De wereld is een feest./En onze straat het meest./Ik geloof dat onze straat nog nooit zo zonnig is geweest!/En midden op de straat blijven ze staan./En ieder voelt zijn hart wat sneller slaan. /Hoor hoe het slagwerk hier helder klinkt/en zie hoe het koperwerk helder blinkt... Liedjes die gedichten zijn en gedichten die als liedjes gezongen kunnen worden. Alle liedjes van Sjoerd Kuyper in één groot, d…

€ 15,37
Vallen en Opstaan
Vallen en Opstaan
Boek & Cd set: Vallen en Opstaan (Uit Biblion recensie, Ton Jansen) "Geen oubollige en uitgekauwde kinderdeuntjes. Flamenco, salsa, samba, calypso en Oost-Europese muziekvormen ondersteunen de teksten die de kleine kinderen zullen aanspreken. Goed verzorgd en aantrekkelijk uitziend boek, mede door de bonte/grappige kleurentekeningen van Jolet Leenhouts, waarop vooral spelende kinderen van allerlei nationalitei…

€ 18,00
Carlos en de Uilenspiegel
Carlos en de Uilenspiegel
CD: Carlos en de Uilenspiegel Fantasierijke en humoristische teksten van Sjoerd Kuyper i.s.m. Frank Groothof in deze opera / muziektheater productie, Carlos en de Uilenspiegel. Met muziek van Giuseppe Verdi, met bevlogenheid gespeeld door Frank Groothof en het Quintetto Inquisitio. Een verhaal over de confrontatie tussen vader, Philip de Tweede, de ijdele keizer van Spanje en de Nederlandenen en zijn zoon. En …

€ 13,99
Wereldfeest
Wereldfeest
Wereldfeest Een Kindermuziek.com topper! De cd is een compilatie van de beste en meest vrolijke liedjes van de vorige en inmiddels uitverkochte cd albums van Samba Salad; 'Yemaya', 'Latina Dinamica' en 'Wie Z(w)ingt Leeft'. Eindelijk weer beschikbaar! De meeste nummers komen uit de pen van Herman Link. Hij heeft ook de muzikale leiding en neemt samen met Rita Iny ook de zang voor zijn rekening.  Zoals in a…

€ 12,95
Wereldfeest 2
Wereldfeest 2
06. CD 'WERELDFEEST 2' (ca. 75 min.) Prijs 12,95 met nog eens 22 tracks voor de hele familie. Zing, dans en feest door op het vervolg van 'Wereldfeest' Samba Salad viert haar 30- jarige jubileum met opnieuw een feestelijke selectie van inmiddels uitverkochte cd-albums. “Er is geen uithoek in het land waar ze niet hebben gespeeld. En overal zingen, dansen en klappen de kinderen mee op de ritmes van reggae, …

€ 12,95
Samba Salad combinatie bundel & cd aanbieding
Samba Salad combinatie bundel & cd aanbieding
Samba Salad combinatie bundel & cd aanbieding Aanbieding van twee prachtige producten voor de prijs van één, een heerlijke liedbundel (ook met cd) "Zingen Zonder Zijwieltjes" voor de kleinste kinderen en een meeslepende en swingende cd van Samba Salad samen met het Metropole Orkest voor de hele familie. Voor meer informatie en luisterfragmenten van beide artikelen verwijzen wij naar d…

€ 18,45
Zingen op de achterbank 3
Zingen op de achterbank 3
Deel 3 in de serie 'Zingen op de achterbank' bevat weer vrolijke en sfeervolle liedjes van de kleurrijke theaterband Samba Salad. Met een aantal verrassende liedteksten uit de pen van hun vrienden, de kinderboekenschrijvers Theo Olthuis en Sjoerd Kuyper. Een feestelijke bundel voor grote en kleine kinderen, met schitterende illustraties van Harmen van Straten en een swingende cd met muziek uit de hele wereld Zeer …

€ 13,27

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware