Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir

  • Welkom
  • /
  • Artiesten
  • /
  • Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir

Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir

Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir

Ton Koopman richtte The Amsterdam Baroque Orchestra op in 1979. Deze groep van internationaal vermaarde barok specialisten komt enkele malen per jaar samen om te werken aan nieuwe prachtige programma’s.
Voor de musici is elk concert een nieuwe ervaring en Koopman’s tomeloze energie en enthousiasme geven de garantie voor hoge kwaliteit van elk concert. Het repertoire van het orkest bestaat uit instrumentaal en vocaal-instrumentaal werk, gecomponeerd tussen 1600 en 1791. ‘Mijn grens ligt bij de dood van Mozart’, zegt Ton Koopman.
The Amsterdam Baroque Choir werd in 1992 opgericht en maakte haar debuut tijdens het Holland Festival Oude Muziek in Utrecht.  De opname van dit concert kreeg de Cannes Classical Award voor de beste uitvoering van koormuziek uit de 17e en 18e eeuw. Vanwege de zeldzame combinatie van tekstuele helderheid en interpretatieve flexibiliteit, wordt The Amsterdam Baroque Choir als één der beste koren van deze tijd beschouwd.
en speelt werk van o.a. Vivaldi, Handel, Bach, Hayden en Mozart.

Ton Koopman:

"Om te zorgen dat klassieke muziek, en oude muziek in het bijzonder, echt en goed bij kinderen terecht komt, moet je als initiatiefnemer creatieve partners zoeken én vinden. Leonie Mathot, illustrator Jannemijs Snels en ik vinden dat je daarmee dan ook niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Vandaar deze boekjes nadrukkelijk voor kinderen, en vandaar de medewerking van het ABOC eraan."

"Gelet op het overweldigende aanbod van populaire muziek, dat niet alleen de klassieke muziek maar zelfs jazz naar de achtergrond heeft gedrukt, krijgen jonge mensen nauwelijks de kans om in hun vroege ontwikkelingsjaren tot echte keuzes voor later te komen. Klassiek valt, bijvoorbeeld in het onderwijsaanbod, in de meeste gevallen gewoon buiten de boot. Zo wordt er bijvoorbeeld op scholen vaak te weinig of zelfs helemaal niet gezongen."

"Ik vind dit heel erg jammer. Kinderen immers vinden alle muziek moois, mits overtuigende gebracht. Jonge mensen moeten altijd, dus ook wat muziek betreft, echt keuzes kunnen maken. Niet alleen hier in Nederland, maar zeker ook in het buitenland is de positie van de klassieke muziek problematisch te noemen. Gelukkig blijkt de oude muziek nog steeds ook een jong publiek te trekken. Daarom is deze uitgave opnieuw in twee talen."

Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir in onze winkel

Ik heb een muziekje in mijn hoofd
Ik heb een muziekje in mijn hoofd
Ton Koopman heeft samen met Leonie Mathot, Jolande Rijk en illustratrice Jannemeis Snels een bijzonder boekje inclusief cd voor kinderen gemaakt om hen vertrouwd te maken met grote-mensen-muziek en componisten:'  Na de eerste 5000 exemplaren is het werkje inmiddels aan een tweede druk toe. The Baroque Orchestra and Choir o.l.v. dirigent Ton Koopman hebben op de cd een mooie selectie aan muziekfragmenten opge…

€ 20,51
Mijn Broertje is een Wonderkind
Mijn Broertje is een Wonderkind
Mijn Broertje is een Wonderkind beschrijft de avonturen die de kinderen Mozart meemaken tijdens een grote concertreis door Europa.  Grote mensen zeggen dat het broertje van Nannerl Mozart een wonderkind is. Als de kleine Wolfgang Amadeus Mozart vier is, speelt hij al klavecimbel en een jaar later componeert hij zijn eerst muziekstuk.  Soms voet Nannerl zich ook een wonderkind. Achter elke verhaal staan l…

€ 20,51

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware