Flamenkita

Flamenkita

 • 01.intro tarara.mp3
 • 02.Er was eens.mp3
 • 05.Diep in het bos.mp3
 • 08.Valstrik.mp3
 • 12 Hakken.mp3
 • 18.Tu eres.mp3

Omschrijving

Welk meisje heeft tegenwoordig geen Spaanse flamenco jurk in de kast en roze hakken met stippen? Jongens met een sjerp en een Spaanse hoed, verkleed als Zorro. De flamenco cultuur uit Spanje leeft tegenwoordig meer dan ooit bij kinderen.

Maar, bij verkleden hoort een sprookje en wat is flamenco zonder muziek? Auteurs en theatermakers Herman Link en Rita Iny presenteren ‘Flamenkita’. Een flamencosprookje in de vorm van een kleurrijk prentenboek waarin een luisterboek met 18 originele flamencoliedjes zit gezongen en gesproken in het Nederlands.

De kinderen worden met het verhaal bij hand meegenomen door de rijke wereld van de flamenco. De sfeervolle illustraties van Gertie Jaquet zijn met veel gevoel voor detail en humor gemaakt. De muziek van Samba Salad en het flamenco-ensemble La Primavera, maakt geen knieval naar kinderen.

Het sprookje op de cd laat op een speelse manier de flamenco met al zijn stijlvarianten, complexe ritmestructuren en emoties horen. ‘Flamenkita’ is een origineel verhaal in de sfeer van de gebroeders Grimm en de Griekse mythologie.

Het Spaanse meisje Cypressa moet van haar vader trouwen, maar ze wil niet. Ze vlucht het bos in. Daar ontmoet ze Amato, de zoon van de houthakker. Ze zijn op slag verliefd. Maar de gemene bosheks is jaloers op het meisje en betovert haar in een boom! Tot er op een dag twee houthakkers langslopen...Zullen Cypressa en Amato ooit weer bij elkaar komen?

 

Een druilerige Hollandse Zondagmorgen, wordt in Huize Naomi & Jolie opgevrolijkt door een romantisch Flamenco sprookje met prachtige zang & muziek van Herman Link, Rita Iny en Maya Link samen met fantastische Flamenco gitaristen, zangeres & dansers. Voor alle ouders, die graag hun kinderen naar muziek laten luisteren uit alle windstreken, kan ik deze echt van harte aanbevelen! Te bestellen via, met een fijne korting, Echt doen!

 Naomi Inez - Liedjestovenaar

Wat anderen hier van vinden... (10)

 • Belinda Werschkull uit Utrecht (18 April 2018)

  Goeie snelle service! Bedankt!

 • Susanne de Vaan uit Breda (22 Maart 2018)

  Flamenkita haalt de Spaanse zon in de klas. Met veel passie gespeeld en gezongen.

 • Jolanda Donley uit Noordwijk (5 Januari 2018)

  Mooi en leuk boek! Prima te gebruiken in mijn project over Spanje in mijn kleuterklas as januari. Leuke muziek en liedjes maar had niet anders verwacht van Samba Salad! Goed en snel thuisbezorgd. Heel blij mee. Warme groet

 • Kim de Groot uit Rotterdam (30 November 2017)

  Te gek al die muziek! Fijne service en gewoon nog een cd kado gekregen. Precies die cd waar ik over had getwijfeld. Hebben jullie mn verlanglijstje soms gezien :-)

 • Claudia uit Purmerend (7 Juni 2016)

  Mijn dochter en ik genieten iedere keer weer ontzettend van de mooi gecomponeerde muziek en het mooie verhaal over Cypressa Bonita. We kunnen niet wachten om een theatervoorstelling van de makers van Flamenkita te kunnen bezoeken. Complimenten voor jullie talent om kinderen en ouders zo enthousiast te maken. Flamenkita krijgt een dikke 10!

 • Guus Pluk - Muziekschool Music Fun (30 Mei 2016)

  We hebben Samba Salad gezien op Kiind festival 2015 en waren meteen verkocht. Ik run een muziekschool met o.a. muziek op schoot, kleutermuziek en AMV. Leuke muziek voor thuis, in de auto, op vakantie en als inspiratie voor muzieklessen. Toppie! Lekker fris, nederlandse tekst. kinderen vinden het fantastisch.

 • Anne uit Zwolle (5 Februari 2014)

  Wat een heerlijke culturele muziekmix voor mijn kinderen, die een Spaanse vader en Nederlandse moeder hebben! Voor mij hadden er nog wel meer nummers als "tu eres" bij gemogen; meer salsa in de flamenco verweven. En nu nog hopen dat het theaterstuk ook in 2014 bij ons in de buurt wordt gespeeld, doen jullie dat por favor??!!

 • TM Krul uit Schagen (1 Februari 2014)

  Hallo, Al meerdere keren heb ik op school en privé gebruik gemaakt van div.cd's van S.S. Flamenkita beantwoordde weer geheel aan mijn verwachting.Leuk verhaal en prachtige fl.muziek.Voor een ieder weer een bron van inspiratie! Met vr. groet, Tjitske Krul

 • Marijke Willinge uit Rhoon (13 December 2013)

  Zeer snelle levering, heel leuk boek, mooie muziek op de cd! Fijn dat het voor de ouders ook leuk is om naar te luisteren. Ik heb meerdere c.d aangeschaft in het verleden en ben eigenlijk altijd zeer tevreden! Maar de beste graatmeter is mijn dochter, zij wordt eigenlijk altijd heel erg vrolijk van de muziek, kent inmiddels denk ik alles uit haar hoofd en speelt Flamenkita met verve na!

 • F. Zomers uit SCHOORL (27 Oktober 2013)

  Snel in huis, zodat mijn dochter het geleende boek zo kon inwisselen voor haar eigen exemplaar met de muziek en liedjes. Van zo'n te gek theatergezelschap. Een verrijking voor de maatschappij. De voorstelling was wederom super. Als je Samba Salad mist, dan heb je pas echt iets gemist.

Meer van Herman Link en Rita Iny in onze winkel

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware