Flamenkita speciaal aanbieding - prentenboek & cd & DVD

Flamenkita speciaal aanbieding - prentenboek & cd & DVD

Omschrijving

Flamenkita speciaal set aanbieding - prentenboek & cd & muziektheater DVD !

Auteurs en theatermakers Herman Link en Rita Iny presenteren ‘Flamenkita’. Een flamencosprookje in de vorm van een kleurrijk prentenboek waarin een luisterboek met 18 originele flamencoliedjes zit gezongen en gesproken in het Nederlands, én nu is er ook een DVD van de muziektheater voorstelling!

De kinderen worden met het verhaal bij hand meegenomen door de rijke wereld van de flamenco. De sfeervolle illustraties van Gertie Jaquet zijn met veel gevoel voor detail en humor gemaakt. De muziek van Samba Salad en het flamenco-ensemble La Primavera, maakt geen knieval naar kinderen.

Het sprookje op de cd laat op een speelse manier de flamenco met al zijn stijlvarianten, complexe ritmestructuren en emoties horen. ‘Flamenkita’ is een origineel verhaal in de sfeer van de gebroeders Grimm en de Griekse mythologie.

Met het kijken naar de voorstelling op DVD is het flamenco ervaring compleet!

Het Spaanse meisje Cypressa moet van haar vader trouwen, maar ze wil niet. Ze vlucht het bos in. Daar ontmoet ze Amato, de zoon van de houthakker. Ze zijn op slag verliefd. Maar de gemene bosheks is jaloers op het meisje en betovert haar in een boom! Tot er op een dag twee houthakkers langslopen...Zullen Cypressa en Amato ooit weer bij elkaar komen?

Zang, dans, spel: Maya Link, Mario Garcia Blanco, Herman Link, Rita Iny, Mascha Meijman (La Primavera) / Flamencogitaar & composities: Arturo Ramón & Edsart Udo de Haes (Primos del Norte) / Flamencozang & spel: Erminia Fernández Córdoba (Primos del Norte) / Regieadviezen: Nicoline van den Berg / Kostuums: Helma Miltenburg / Samba Salad in samenwerking met: flamencogroep La Primavera.

De pers over Flamenkita:

De voorstelling Flamenkita is een grote flamencofeest. Een uitbundig flamencosprookje! Samba Salad speelt samen met een vijftal uitstekende musici en dansers uit de flamencowereld. Het gitaarduo Paco en Pepe, ofwel Arturo Ramon en Edsart Udo de Haes bestaat uit de top van flamenco-musici in Nederland. De stem van zangers Erminia Fernandéz Córdoba klinkt minstens zo mooi als haar naam en ook als Mario Garcia Blanco zingt en danst wil je op reis naar Spanje.
Dagblad Trouw – april 2011

Alhoewel heel nadrukkelijk in het begin gesteld wordt dat er geen bloed vloeit, loopt dit verhaal natuurlijk voor een van die personages niet goed af en benadert daarmee enigszins de tragiek die vaak in flamencoliederen schuil gaat. Maar verder is de voorstelling luchtig en onderhoudend. De verschillende scénes waarin zang, dans en vertelling elkaar afwisselen, springen in een rap tempo voorbij. Alle elementen zijn heel natuurlijk met elkaar vervlochten.…Samba Salad is geslaagd om het publiek te ‘besmetten met het flamenco virus’.
Dans Magazine – maart/ april 2011

Wat anderen hier van vinden... (6)

 • Luna Schoep uit Amsterdam (27 Oktober 2016)

  Als liefhebber van flamenco met een dochtertje van 4 jaar vind ik Flamenkita geweldig! Heel mooi gedaan!

 • Jaco uit Gelderland (6 December 2015)

  Snelle service, hele leuke en vrolijke cd's!

 • anoniem (1 Juni 2015)

  Zeer snelle levering.

 • lidewij lodder uit amsterdam (9 Augustus 2014)

  Geweldig dit! Zeker ook voor de volwassenen prachtige muziek en de kinderen zijn onophoudelijk aan het kijken/luisteren/lezen

 • Carine uit Vleuten (27 April 2014)

  Flamenkita is een heel mooi sprookje waarin ook de flamencomuziek heel goed tot zijn recht komt. Als je je (Nederlandse) kinderen iets over Spanje en flamenco wil leren is dit een heel goede Dvd en een prachtig boek.

 • Jeanne Lendfers uit Waddinxveen (5 Februari 2014)

  Aanleiding voor onze bestelling was een verkleed-set met flamengo-jurk en -schoenen. Op internet bekeken we flamengodansfilmpjes. Zo ontdekten we samen Flamenkita. Zowel onze kleindochter van 4 jaar, als haar moeder, als wij grootouders zijn enthousiast over Flamenkita. Wat een verrassing dat de Nederlandse taal zo geschikt is om te zingen als flamengo! We zijn begonnen met het voorleesboek en daarna pas met de muziek. De dvd met de theateruitvoering laten we nog even liggen voor als ze wat ouder is. Pookje is heerlijk swingend. Maar onze kleindochter is nog vol van Flamenkita. Dus die draai ik gewoon als ze er niet is ;-) Aardig dat we ook nog een cadeau-cd ontvingen van Samba Salad met het Metropoolorkest. Ik onthoud deze website zeker, voor als we toe zijn aan iets nieuws.

Meer van Samba Salad in onze winkel

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware