Ella, een swingend sprookje

Ella, een swingend sprookje

  • Jazz4kids: ella.mp3

Omschrijving

Ella, een swingend sprookje. 

Het verhaal lijkt op het welbekende sprookje van het lelijke jonge eendje, alleen is Ella helemaal niet lelijk en wel degelijk een eend! Wat is er dan aan de hand? 

Ella houdt van swingen. En liedjes zingen. En zelf muziek verzinnen! Het liefst bedenkt ze alle liedjes nog zelf ook! Maar de rest van haar familie helemaal niet van...Die zijn veel te deftig en klassiek voor. Als ze ook nog eens geplaagd wordt, besluit Ella haar familie te verlaten.  

Als ze daarom besluit alleen de wereld in te trekken, overkomen haar allerlei swingende avonturen, maar blijft Ella eenzaam. Gelukkig  ontmoet ze een vriend voor het leven die ook van swingen en improviseren houdt!

Eindelijk kan Ella helemaal zichzelf zijn!! 

 

JAZZ OP DE PLAAT Aanstekelijke verhaal van het eendje Ella, losjes gebaseerd op het sprookje van het lelijke eendje, dat het allemaal net even anders doet dan de rest van haar familie. Ze zwemt niet netjes in een rij, waggelt uit de maat, zoekt naar nieuw geluid, houdt van improviseren en maakt haar eigen lied. Na ‘In concert’ en ‘Op reis’ is ‘Ella een swingend sprookje’ het nieuwe project van Jazz4kids
 met leden van de jazzgroep Træben) waarmee dit collectief tijdens voorstellingen kinderen op interactieve manier kennis laat maken met jazzmuziek. Het gaat daarbij niet zozeer om een introductie op jazz, al is de muziek wel overwegend jazzy en swingend,
maar vooral om kinderen te laten ervaren dat het leuk is om samen muziek te maken. Jazz is daarbij het ideale ‘instrument’, vooral omdat het ruimte creëert, mogelijkheden voor
improvisaties biedt en met die typische jazzy intonaties voor kinderen erg aansprekend is. Het verhaal en de muziek op ‘Ella’ zullen die actieve beleving absoluut stimuleren. Jazz4kids is daar met deze nieuwe productie opnieuw uitstekend in geslaagd. ‘Ella een swingend sprookje’ wordt als voorstelling op scholen en in theaters voor kinderen van 4 tot 7 jaar gegeven, maar de cd is zonder meer ook heel goed thuis te beluisteren. Dus opvoeders,
leerkrachten en ander kindergezelschap, doe zoals Ella zegt:“wapper met die veren, ga improviseren en maak geluid!
recensie door Fran Huzer- Jazzflits.nl

 

Meer van Jazz4kids in onze winkel

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware