Mijn Broertje is een Wonderkind door Ton

Mijn Broertje is een Wonderkind door Ton

  • C groot V. Allegreto.mp3
  • Noel Suisse.mp3
  • Symfonie in Es groot nr 1.mp3

Omschrijving

Mijn Broertje is een Wonderkind beschrijft de avonturen die de kinderen Mozart meemaken tijdens een grote concertreis door Europa. 

Grote mensen zeggen dat het broertje van Nannerl Mozart een wonderkind is. Als de kleine Wolfgang Amadeus Mozart vier is, speelt hij al klavecimbel en een jaar later componeert hij zijn eerst muziekstuk.  Soms voet Nannerl zich ook een wonderkind.

Achter elke verhaal staan leuke weetjes over muziekinstrumenten, hoe je musicus wordt en over het leven in de tijd van Nannerl en Wolfgang.  In de schilderijlijsten kun je iets opschrijven of tekenen en zo jouw wonderdromen waarmaken.  De muziek op de cd zal je daar zeker bij helpen.
Op de cd staan verschillende muziekfragmenten van vader en zoon Mozart, gekozen en gespeeld door Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra.
Eerder verscheen in deze serie Ik heb een muziekje in mijn hoofd.

Ton Koopman:

"Om te zorgen dat klassieke muziek, en oude muziek in het bijzonder, echt en goed bij kinderen terecht komt, moet je als initiatiefnemer creatieve partners zoeken én vinden. Leonie Mathot, illustrator Jannemijs Snels en ik vinden dat je daarmee dan ook niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Vandaar deze boekjes nadrukkelijk voor kinderen, en vandaar de medewerking van het ABOC eraan."

"Gelet op het overweldigende aanbod van populaire muziek, dat niet alleen de klassieke muziek maar zelfs jazz naar de achtergrond heeft gedrukt, krijgen jonge mensen nauwelijks de kans om in hun vroege ontwikkelingsjaren tot echte keuzes voor later te komen. Klassiek valt, bijvoorbeeld in het onderwijsaanbod, in de meeste gevallen gewoon buiten de boot. Zo wordt er bijvoorbeeld op scholen vaak te weinig of zelfs helemaal niet gezongen."

"Ik vind dit heel erg jammer. Kinderen immers vinden alle muziek moois, mits overtuigende gebracht. Jonge mensen moeten altijd, dus ook wat muziek betreft, echt keuzes kunnen maken. Niet alleen hier in Nederland, maar zeker ook in het buitenland is de positie van de klassieke muziek problematisch te noemen. Gelukkig blijkt de oude muziek nog steeds ook een jong publiek te trekken. Daarom is deze uitgave opnieuw in twee talen."
 

Meer van Ton Koopman en The Amsterdam Baroque Orchestra and Choir in onze winkel

Jukebox

Afspelen

Uw winkelwagen

is nog leeg...

Nieuws

STOP HET PESTEN!

U kunt het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. Om de link te vragen klik hier.

Lees meer

Flamenkita gesigneerd exemplaar!

Als je het prentenboek met cd nu bestelt bij kindermuziek.com, ontvang je een exemplaar getekend door de auteurs. Zet bij de bestelling in het vakje opmerkingen de naam aan wie het prentenboek is gericht om het nog persoonlijker te maken. klik hier om te bestellen!

Lees meer

ACTIE! Gratis CD

Bij besteding vanaf 30 euro krijgt u een leuke verrassing uit onze grabbelton cadeau. Daar zitten cd's tussen van o.a. Putumayo en Samba Salad, dat is zeker de moeite waard!

 

Lees meer

Laatste recensie

Maya Zingt de Wereld Rond

Super enthousiast ben ik, samen met mijn kleinkinderen over de liedjes van de cd Maya zingt de wereld rond. Het is een feest om te horen hoe makkelijk mijn jongens van 2-3 en 5jr. de liedjes oppakken en zo spelenderwijs de wereldmuziek ritmes leren kennen.

Aanmelden

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

Acties

'STOP HET PESTEN!'

 Hier kunt u het liedje, de tekst en de instrumentale versie van Treiter, Plaag, Pest Mij Niet van Samba Salad gratis downloaden voor uw actie op school of buurt. klik hier om het download te vragen.

Lees meer

Copyright © 1999 - 2010 Kindermuziek.com | Webdesign en Webwinkelsoftware